Subsidie-aanvraag: Fiets je Blij

Jaar
2013
Naam initiatief
Fiets je Blij
Toelichting
FIETS je BLIJ is een project om met kunstobjecten de meest gebruikte route van en naar IJburg vrolijker, prettiger en veiliger te maken.

FIETS je BLIJ wil meer mensen aan het fietsen krijgen en het fietsen aantrekkelijker maken. Daarom zorg ik samen met kunstenaars voor een vrolijke, prettige en veiliger fietsroute van en naar IJburg. Door vrolijke gekleurde kunstobjecten/beschilderingen te plaatsen. De meest gebruikte fietsroute kent namelijk plekken die onveilig voelen. En is voor een groot deel een langgerekt stuk, recht toe recht aan, zonder veel afleiding. De vrolijke kunstobjecten brengen daar verandering in.
Datum uitvoering
1e kunstobject is 16 juni klaar
Project op Hallo IJburg
Totale kosten
3517, 50
Financiering uit andere bronnen
Ymere en via Crowdfundingsplatform 'Voor je buurt'. Ook het fietsproject Ring Ring Fiets je Rijk levert een bijdrage: door het sparen van fietskm's kunnen IJburgers geld verdienen. Hiervan wordt een deel gedoneert als bijdrage aan het project Fiets je Blij.
Subsidiebedrag
1.250,00
Argumentatie subsidie-toekenning
Het stadsdeel is voorstander van het gebruik van de fiets en probeert fietsgedrag te stimuleren. HEt verbeteren van fietsverbindingen en routes is onderdeel van de maatregelen die het stadsdeel neemt. Fietsen is goed voor het milieu, levert een bijdrage aan het oplossen van het fileprobleem op IJburg en is goed voor de volksgezondheid. Een leuke fietsroute wordt meer gebruikt en meer mensen op de fietspaden tussen IJburg en de stad maakt de route ook veiliger.
Verslag

Verantwoording Stimuleringssubsidie Bewonersinitiatieven 2013 voor project: Kunstroute Fiets je Blij – 1e fase

Door:                     Sandra Hueber

Datum: 9 september 2013 

Inhoud project Kunstroute Fiets je Blij – 1e fase

Het project “Kunstroute Fiets je Blij” is een bewonersinitiatief van Sandra Hueber (bewoonster van IJburg). Het betreft een crowfundingsproject (via www.voorjebuurt.nl) om de meest gebruikte fietsroute van IJburg naar de stad (Diemerpark naar Molukkenstraat) door middel van het aanbrengen van kunstwerken tot een vrolijke fietsbeleving te maken.

Het project draagt bij aan de promotie van fietsen en zorgt voor een aantrekkelijke fietsroute van Ijburg naar de stad.

 De eerste fase van het project betreft de crowdfunding voor het beschilderen van een elektriciteitshuisje in het Diemerpark, onder aan de Nesciobrug.

Voor dit eerste kunstwerk was een bedrag nodig van in totaal € 3517,50.

 Huidige stand van zaken

Medio mei 2013 is het totale benodigde bedrag gehaald door de opbrengsten van de crowdfunding via www.voorjebuurt.nl inclusief een incidentele subsidie van stadsdeel Oost van € 1250,-. .

Er is zelfs tot 105% van het doelbedrag opgehaald. De 5% extra is gebruikt als start voor de 2e fase van de Kunstroute Fiets je BLIJ.

Op 16 juni 2013 is het kunstwerk onthuld door wethouder Nevin Özutok van stadsdeel Oost. De onthulling was tevens het startsein voor de crowdfunding voor de 2e fase van de Kunstroute en de pilot “Ring-Ring”, een app om fietskilometers te meten en te belonen.