Bericht

NIEUW: Buurtkamer IJburg in CVT

Geplaatst op 30 januari 2015, 12:12 uur

Bewoners uit IJburg kunnen sinds kort terecht in de Buurtkamer IJburg aan het Ed Pelsterpark in het Centrum voor Vrije Tijdsbesteding (CVT). Dit is een plek op IJburg waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten, meedoen aan activiteiten en/of waar zij informatie kunnen halen. Ook kunt u zich als vrijwilliger inzetten om voor mensen uit de buurt een ontmoeting of activiteit  te organiseren.

Voor IJburgers 020- 4952277

Op IJburg ontbrak het tot nu toe aan een ontmoetingsruimte waar iedereen zich thuis kan voelen.

Daarom hebben IJburgers, waaronder een meidengroepen, in overleg met stadsdeel Oost , Dynamo, Roads en Philadephia de handen ineen geslagen. Met als resultaat een mooie ruime Buurtkamer voor alle IJburgers!

Binnenkort volgt het programma, hou hallo ijburg in de gaten! 

Activiteiten

De Buurtkamer IJburg  is  één grote gezellige ruimte met aparte gedeeltes voor allerlei activiteiten. Zo is het mogelijk om samen met textiel aan de slag te gaan, spelletjes te doen of met elkaar af  te spreken tijdens een koffie inloop of gezamenlijk georganiseerde lunch. Philadelphia  heeft al plannen om samen  met bewoners te  koken en te eten. IJburgers kunnen nu al meedoen aan activiteiten zoals  themabijeenkomstenen en naailessen.  Begin volgend jaar  verhuist  het Budgetpunt vanuit de Flexbieb op woensdagochtend naar de Buurtkamer voor bewoners die moeite hebben met hun administratie en financiën. Vooral bewoners die een steuntje in de rug nodig hebben en meer contacten willen opdoen of een leuke invulling voor hun vrije tijd zoeken, kunnen in de Buurtkamer terecht. Zodra er voldoende gastvrouwen en gastheren zijn  wordt  het ook mogelijk om voor wachtende ouders of gebruikers van het CVT elkaar te ontmoeten met een kopje koffie/thee.

Op dit moment wordt er hard gewerkt aan een activiteitenprogramma in samenspraak met buurtbewoners. Begin februari wordt de Buurtkamer IJburg officieel geopend. 

Contact

Lijkt het u leuk om ook iets te doen in de Buurtkamer IJburg of heeft u vragen over het gebruik en de mogelijkheden van de Buurtkamer? Neem dan contact op met Dynamo op tel. 020- 4952277 of per e-mail:

Houlida Lahmaj, hlamaj@dynamo-amsterdam.nl of  Moniek de Witte, mdewitte@dynamo-amsterdam.nl

Illustration
 
Deel dit: