Activiteit

Benefiet pianoconcert uit het hart van Mexico door Romayne Wheeler & Romayno Gutiérrez

vrijdag 20 juni 2014 , 19:15 - 22:00 uur

Bijzonder benefiet pianoconcert uit het hart van Mexico door Romayne Wheeler & Romayno Gutiérrez in Amsterdam IJburg ten bate van de Tarahumara-indianen in de Sierra Maestra Mexico in beeld in geluid

Optreden van Romayne Wheeler, de pianist van de Sierra Madre en zijn voormalige leerling de Tarahumara-indiaan Romayno Gutiérrez, die als enige van zijn volk concertpianist is geworden.

De Tarahumara of Rarámuri zijn indianenvolk woonachtig in de Sierra Madre Occidental in de staat Chihuahua in het noorden van Mexico. Er leven 121.835 Tarahumara in Mexico.

Het is een zeer arm volk dat in barre omstandigheden zeer geïsoleerd  leeft op 3000 meter hoogte in de Sierra Tarahumara, dat deel uitmaakt van de Sierra Madre Occidental. De laatste jaren zijn zij getroffen door extreme kou, droogte, hongersnood en er is een groot gebrek aan medicijnen en andere levensbehoeften.

De Amerikaanse pianist en componist Romayne Wheeler en zijn voormalige leerling Romayno Gutiérrez, zullen in verschillend steden in Nederland optreden om geld in te zamelen voor de Tarahumara-indianen in Mexico. Het is een primeur, want dit is het eerste optreden van Romayno Gutiérrez  in Europa. Hij treedt al enkele jaren op als concertpianist in Mexico en de VS

Romayne Wheeler heeft als bijnaam ‘El pianista de la Sierra Madre’ en dat illustreert zijn bijzondere levensverhaal: sinds 1992 woont hij bij de Tarahumara-indianen in de Barranca del Cobre waar hij muziek componeert die onmiskenbaar beïnvloed is door het extreme landschap en de Tarahumaracultuur. Deze indianen wonen op 3000 meter hoogte in het noorden van Mexico, geïsoleerd in grotten aan de randen van diepe canyons. Zij worden ‘Rarámuri’ genoemd – het volk van hardlopers – omdat zij dag en nacht achtereen op blote voeten kunnen rennen, ongehinderd door de barre weersomstandigheden in het ruige gebergte.

Af en toe verlaat Romayne Wheeler ‘zijn’ Tarahumaras om concerten in Europa, Canada, VS en elders in de wereld te geven.  Op die manier kan hij geld inzamelen voor zijn stichting en projecten voor onderwijs  en medische zorg. Pak deze unieke kans! Geniet met ons van prachtige muziek, foto’s en videobeelden van dit unieke volk. De volledige opbrengst van dit concert komt ten goede aan de Tarahumaras. Het is een prachtige gelegenheid om meer te weten te komen over deze zeer bijzondere cultuur en de bijzondere muziek van Romayne Wheeler. U bent van harte welkom!

Vrijdag 20 juni aanvang 20.00 uur - zaal open om 19.15 uur

De Binnenwaai - Kerk op IJburg - Ed Pelsterpark 2 - 1087 EJ Amsterdam

of 

Zondag 22 juni 2014 aanvang 14.30 uur - zaal open om 13.45 uur

Keizersgrachtkerk - Keizersgracht 566 - 1017 EM Amsterdam

 

Kaarten reserveren per e-mail s.kolstee@upcmail.nl of 06-44442788

á € 15 overmaken naar NL30 INGB 0004700100 t.n.v. De Binnenwaai

o.v.v. de concertdatum, 20 of 22 juni

 

Meer info:  

www.debinnenwaai.nl  -   www.keizersgrachtkerk.nl  -   www.protestantsamsterdam.nl

Locatie
De Binnenwaai - Ed Pelsterpark 2 - 1087 EJ Amsterdam
Doelgroep
Alle volwassenen
Leeftijd
Vanaf 11 t/m 22 jaar
meer info over organisatie 
Sfeermakers evenementen
Prinses Margrietstraat 20 - 1111 EG Diemen
info@sfeermakers.eu -www.sfeermakers.eu
Deel dit: