Project

Voetjebal voor kinderen van 2 t/m 5 jaar in IJburg

Geplaatst op 26 augustus 2014, 11:26 uur

Op de locatie Laterna Magnica start Voetjebal weer op 6 september 2014.

Gratis proefles: inschrijven via voetjebal.com

Wat is Voetjebal?

Voetjebal is het eerste en enige speciale voetballende speelconcept van Nederland voor kinderen van 2 tot en met vijf jaar. Kleuters en peuters maken voor het eerst op een gestructureerde manier kennis met een bal, samen met één van hun ouders, waarbij de nadruk uiteraard op spel en plezier ligt. Meer dan 200 kinderen volgen nu al met enthousiasme de Voetjebal - lessen in Amsterdam. Maar Voetjebal is nog veel meer dan een voetballend speelconcept. Veel basale ontwikkelingsgebieden worden tijdens de sessies aangesproken. Op een speelse manier leren de kinderen onder andere kleuren benoemen, synchroon tellen en symbolen herkennen. Al het Voetjebal - materiaal is speciaal ontworpen voor kinderen en stimuleert hun coördinatie, behendigheid en balans. Er worden kegels gebruikt, door het topmerk Nike ontworpen skill ballen, maar ook hoepels, pitzakken en balanceerborden, dit alles in vrolijke kleuren. Doel van iedere oefening is het bevorderen van de motoriek, maar belangrijker nog is het om lol te hebben!

Hoe werken Voetjebal groepen?

De Voetjebal - groepen bestaan uit maximaal acht kinderen en acht ouders. Deelname is mogelijk vanaf het moment dat uw zoontje of dochtertje 2 wordt.

De lessen verlopen grofweg in twee fases. De klasjes voor de jongste kinderen zijn bedoeld om de peuters zelfverzekerd te maken bij het lopen. Met behulp van de ouders krijgen zij voorzichtig een paar basisprincipes van het voetbal aangereikt, zoals trappen, passen, draaien en jongleren.

In de fase daarna worden de kinderen geholpen met het controleren van de bal met alle mogelijke lichaamsdelen, met passes, met dribbeloefeningen en nog veel meer. Daarmee ontwikkelen Voetjebal -kinderen een ongekende vaardigheid, die zich onder andere uit in tweebenigheid.


Doelgroep
Kinderen, 0-11 jaar, Volwassenen
Lopend
Documenten
Deel dit: