Vacature/hulpvraag

Vrijwilligers gezocht voor begeleiden autistische kinderen met paarden

Geplaatst op 21 januari 2015, 10:16 uur

Bij Boerderij op IJburg kunnen kinderen met autisme binnenkort terecht om te genieten van paarden. De kinderen kunnen de "Horse Boy Method" bij de Boerderij volgen. Deze methode is wetenschappelijk onderzocht en er is bewezen dat de kinderen door deze methode minder last hebben van zelfstimulerend/repetitief gedrag en beter communiceren dan voor deelname aan de activiteiten. De Horse Boy Method is volledig gericht op plezier en indirect op leren. De kinderen kunnen spelen, met de pony's activiteiten doen en rijden samen met een ervaren trainer. Niets moet en de interesses van de kinderen worden volledig gevolgd. De sessies worden gratis aangeboden aan de kinderen. Voor meer informatie over deze methode kijk op: http://www.horseboyworld.com/

Om de begeleiding van deze kinderen mogelijk te maken zoeken wij vrijwilligers. Vrijwilligers die met de kinderen willen spelen, willen helpen bij sensorische activiteiten en de spelletjes tijdens het rijden. We zullen in het begin voornamelijk individuele sessies aanbieden, maar op termijn ook "Play days" waar meerdere kinderen naar toe kunnen komen. De activiteiten zullen voornamelijk op dinsdag, donderdag, zaterdag en/of zondag plaatsvinden in de middag.

Lijkt het jou leuk om te helpen en om deze kinderen de mogelijkheid te geven te ontspannen en contact te maken? Of heb je nog vragen? Neem contact met ons op voor meer informatie!

Organisatie
Boerderij op IJburg
contactpersoon
Zita Pels
Ingangsdatum
Vanaf 1 maart 2015
herhalend
In de tijd zal de frequentie toenemen. Per kind wordt gekeken naar de frequentie van de sessies.
Beloning
Tijdens de sessies zie je de kinderen veranderen: ze kunnen ontspannen en maken contact. Het werk geeft je de mogelijkheid je te verdiepen in autisme, kinderen en het inzetten van paarden in activiteiten voor speciale kinderen. Kinderen met autisme geven je een bijzondere kijk op het leven waar je als persoon veel van kan leren.
Deel dit:
Vragende organisatie
Contactpersoon