Bericht

Nieuw tekst-bericht van IJburg-TV: Omloop van IJburg

Geplaatst op 18 juli 2015, 21:12 uur

Wielervereniging Gaul! organiseert zondag 26 juli, op de slotdag van de Tour de France, de Omloop van IJburg. Er zijn vier wedstrijden: het hoofdnummer is de wegwedstrijd voor licentiehouders van de KNWU daarnaast is er een dikke bandenrace voor kinderen, een Funrace voor buurtbewoners als ook voor fanatieke toerfietsers die een eerste wielerwedstrijd zelf willen proberen en een wedstrijd voor fixed gear fietsen.

Amsterdam heeft een roemrucht wielerverleden, WK’s in het Olympisch stadion, de eerste start van de Tour buiten Frankrijk tot talrijke stratenwedstrijden in vrijwel elke buurt van Amsterdam. Waar vroeger de kalender gesierd werd met de Ronde van de Orteliusstraat, de Ronde van de Kinkerstraat, de Ronde van de Dapperstraat, de Ronde van de Markthallen, de Ronde van de Lindengracht en dik dertig anderen werd in 2014 voor het eerst in zeer lange tijd geen wielerwedstrijd in Amsterdam georganiseerd.

Gaul! wil graag het criterium weer terug op de kaart zetten, een stratenwielerwedstrijd past bij Amsterdam en Gaul! schiet daarom de organisatiekosten voor. Met de dikke banden race en de Funkoers wil de organisatie alle Amsterdammers (jong en oud) betrekken, daarom is gekozen voor een laagdrempelige introductie in de wielersport. Daarnaast kan gekeken worden naar de spectaculaire fixed gear wedstrijd en in de KNWU-koers rijden wellicht de toekomstige Bau en Lau rond. Naast de sport zijn er eettentjes en live-muziek. Iedereen is welkom om als toeschouwer, deelnemer of crew mee te helpen de Omloop van IJburg een succes te laten worden.

Programma Gaul! Omloop van IJburg Zondag 26 juli 2015
10.00 Opening en inloop
10.45 – 11.30 Dikkebandenrace op criteriumparkoers
12.15 – 12.45 Funrace 17 km / 10 ronden
13.45 – 14.30 Vast Verzet Bokaal
15.30 – 17.30 Omloop junioren, amateurs, sportklasse (100 deelnemers)
17.45 – 18.00 Officiële afsluiting wedstrijdgedeelte
15.30 – 19.00 Tour / Champs-Elysées op TV, clubhuis AHC IJburg
19.30 Sluiting horeca

Contact: omloopijburg@gaul.nl

Facebook: www.facebook.com/ omloopvanijburg

Illustration
 
Deel dit: