Bericht

Inspiratie bij IJburgDroomt-IJburgDoet

Geplaatst op 8 februari 2013, 09:55 uur

Donderdagavond 7 feb. was de 11e bijeenkomst van IJburgDroomt-IJburgDoet, een netwerk van positief-gestemde bewoners, ondernemers en professionals die IJburg een warm hart toedragen. Zo'n 60 mensen waren te gast in het sportcafe van het IJburgcollege om elkaar te informeren, te inspireren, te genieten, te lachen en vooral te kijken hoe IJburg mooier kan worden. De avond werd geleid door Jeroen van Kemenade, al jaren een actieve bewoner en een van de drijvende krachten achter IJburgDroomt-IJburgDoet.

Als eerste kreeg Robert Borghuis de kans om het succes van schaatsvereniging IJsburg toe te lichten. Michel Vogler demonstreerde de recente ontwikkelingen rondom Hallo IJburg. Daarna doken we de inhoud in met 5 vraagstellingen.

Operazanger Anthony Heidweiller spant zich in om de conservatoriumstudenten die wonen op IJburg, meer te integreren in de wijk, en zijn eerst actie was om 4 studenten een kort optreden te laten verzorgen. Het werd een prachtig muzikaal intermezzo.

Tot slot de zeepkist-aankondigingen. Joris Vermeulen vroeg iederen om dinsdag 5 maart te komen naar de feestelijke groene inspiratiedag op Kavel 1. Ook kondigde hij aan dat de FlexBieb over een paar weken opengaat. Daar liggen nog kansen voor vrijwilligers. Ellen Weers kondigde het Buurtplatform Haveneiland-Oost aan op 14 maart en nodigt iedereen die in dit gebied woont, om mee te denken over de prioriteiten van het stadsdeel. Yasmin van Atelier CreArt lichtte haar werkzaamheden toe, en ook hier zijn vrijwilligers welkom. Niels Koldewijn vertelde over de plannen met de jeugd op IJburg: waaronder een Y-Connect bijeenkomst op 28 februari en een bijeenkomst voor de jongeren op 22 maart. Roderik Schaepman presteerde zijn idee om komende zomer een 3 a 4 daagse buurtcamping in het Diemerpark te organiseren. Rutger Esajas nodigde ons allemaal uit voor de opening van de foto-expositie van Francesco Alosa in de Witte Kaap aanstaande maandag. Deborah deelde haar droom over een gemeenschappelijke creatieve onderneming. Zij zoekt mensen om dit samen mee op te zetten. Christine Alberts presenteerde haar idee voor een drijvend zwembad. Ook zij zoekt mensen om dit plan mee uit te werken. Tot slot wees Lieneke Koornstra de Doelder op de mogelijkheid om activiteiten te ontplooien rondom het kunstwerk de Floating Poetry bij blok 4.

Met dank aan Henk en Eva, de nieuwe beheerders van het sportcafe, sloot Jeroen iets na tienen het formele deel af, maar het bleef nog lang onrustig...

Volgende bijeenkomst: woensdag 22 mei 2013

Illustration
 
Deel dit: