Activiteit

Meditatiecursus start woensdag 4 maart om 19.00 uur tot 19.50 uur

woensdag 4 maart 2015 , 19:00 - 19:50 uur

In deze reeks ga je elke avond andere vormen van meditaties, mindfulness en ontspanningsoefeningen ervaren zodat je kan ervaren welke vorm het beste bij jou past. De meditaties varieren in lengte tussen 10 minuten en een half uur. Meditaties die aan bod komen: ademhalingfocus, zenmeditatie, vipassana, loopmeditatie, meditaties in beweging, eenvoudige yoga als aandachtsoefening, geleide meditaties, lichtmeditatie, tibetaanse meditatie, concentratiemeditaties.

De meditatie en mindfulnessoefeningen die je leert kan je in je dagelijkse leven zelf doen.

We denken veel. Dit kunnen gedachten zijn die gaan over een gebeurtenis in het verleden of over activiteiten die nog plaats moeten vinden. Dat terwijl ondertussen ‘het nu’ op de automatische piloot wordt beleefd. Hierdoor mis je veel momenten, en ervaar je minder de kwaliteit van leven.

Deze Meditatiecursus (met Mindfulness) helpt je met alle aandacht vaker in het moment te zijn en te genieten.

Waar je aandacht is, daar ben je. Mediteren betekent met onverdeelde aandacht aanwezig zijn in het hier en nu. Bij wat zich op dit moment aandient, zonder het anders te willen dan het nu is.

Hier tijd voor vrij maken, ook al is het maar 10 minuten per dag, is gezond. Het haalt je uit je hoofd en brengt je meer in je lijf en in het moment. Je relativeert je dagelijkse bezigheden en zorgen. Je krijgt frisse energie en voelt je lichter en blijer. De kans is groot dat je meer gaat genieten van het hier en nu.

Het is stimulerend om dit in de cursus met andere mensen te doen, het gezamenlijk doen creëert namelijk een energie waardoor je ontspant en momenten van stilte in jezelf ervaart. En als je dit in je dagelijkse leven weet toe te passen heeft dit ook invloed op je relaties, je kinderen, je partner, je vrienden en je functioneren in je werk.

De meditatiecursus is voor beginners en voor mensen die al ervaring hebben dmv een andere meditatiecursus of mindfulnesstraining.

Vanaf woensdagavond 4 maart 2015 van 19.00 uur tot 19.50 uur, in praktijk IJburg, Daguerrestraat 140 

Kosten 115 excl btw euro voor 8 keer 

Wanneer de werkgever het betaald, zijn de kosten 150 euro excl btw

Aanmelden o.v.v. naam en adres via de mail: miracoaching@gmail.com

Locatie
Praktijk IJburg
Deel dit: