Aanbod

Advies over schoolkwesties

Voortgezet onderwijs, Basisschool, Ondersteuning

Advies over schoolkwesties

 

Ouders en school: soms een worsteling

Uit (eigen en ander) onderzoek en uit mijn eigen ervaring blijkt dat ouders soms problemen hebben met de school van of het onderwijs aan hun kind. Dat kan zich voordoen op het terrein van de interpretatie van toetsresultaten, opvattingen over opvoeding en de pedagogische taak van de school, oorzaken van gedragsproblemen, schooladvies, de aanpak van pestgedrag, etcetera.

Sommige problemen ontstaan tijdens het schooljaar en hebben te maken met het onderwijs, het functioneren van het kind, de communicatie met leerkrachten, andere problemen betreffen twijfel of onzekerheid over welke school of welk onderwijsconcept het beste voor het kind gekozen kan worden.

Ik denk dat het voor ouders prettig is om een beroep te kunnen doen op een gesprekspartner en adviseur die deskundigheid en kennis combineert met voldoende afstand, objectiviteit. Ik wil die gesprekspartner en adviseur graag zijn.

 

Wie ben ik?

Mijn naam is Yolande Emmelot. Ik werk al ruim 25 jaar als onderwijsonderzoeker bij het Kohnstamm instituut van de Universiteit van Amsterdam.  Ik ben afgestudeerd linguïst (taalwetenschapper) en ook volledig bevoegd onderwijzeres basisonderwijs. Mijn werk heeft me op vele scholen gebracht. Ik ken de cultuur binnen het onderwijs goed en ken ook de mogelijke knelpunten in de relatie school-kind-ouder.

 

Pilot gehouden

Ik wil mijn werk als onderwijsonderzoeker (en bijlesjuf) graag gaan combineren met het geven van advies aan ouders op bovengenoemde gebieden. Daarvoor heb ik  eerst een pilot gehouden, door enkele gratis adviesgesprekken aan ouders op IJburg te bieden. Die was succesvol: ik heb de ouders die bij mij kwamen, kunnen helpen. Zie binnenkort mijn website, yemmelot.nl

 

Na de pilot: nog in ontwikkeling

Ik richt mij in eerste instantie op ouders van leerlingen van ca. 3 tot 12 jaar (net voor en tijdens de basisschool en schoolkeuze voor type voortgezet onderwijs). Een adviesgesprek duurt standaard drie kwartier, maar langer kan natuurlijk ook.

Zie verder mijn website, die nog in ontwikkeling is: yemmelot.nl.

 

Voor meer informatie graag eerst mailen naar yemmelot@outlookcom.

Illustration
 
Geplaatst op 23 september 2014, 22:24 uur
Deel dit: