Aanbod

IJburg krijgt eigen souvenirlijn

Een bijzondere plek verdient een origineel aandenken. Vanuit die gedachte is Storytelling Souvenirs ontstaan: een origineel IJburgs souvenir. Vanaf woensdag 1 juli  2015 zijn de eerste exemplaren, een speciaal ontworpen canvastas, te koop bij de 
Urban Campsite Amsterdam en de Collective Store IJburg. Een deel van de opbrengst gaat naar sociale initiatieven in de wijk. Woensdag 1 juli start de officiële verkoop van tassen om 10.00 uur bij Collective Store IJburg. Wees welkom!

Tas
De eerste souvenirs zijn twee tassen van SSNNK die in een gelimiteerde oplage worden verkocht. De tas is gemaakt als ode aan de toekomst van IJburg. Er was de afgelopen jaren veel onduidelijkheid over hoe en wanneer IJburg weer ging groeien. Dat er nu drie prachtige eilanden zijn, staat vast. De tas verbindt de eilanden symbolisch met elkaar. 

Positieve vibe
Initiatiefnemers en bewoners van het eerste uur zijn Suzanna Jacobs en Sandra Spiekerman (SSNNK). Suzanna: “Met de unieke ligging aan het water en eigenzinnige architectuur is IJburg een bijzondere plek en iets om trots op te zijn. Samen met Sandra ontstond op een zonnige namiddag het idee om souvenirs voor IJburg te maken. Juist omdat het zo’n fijne wijk is om te wonen”. Sandra: “Met Storytelling Souvenirs willen we vooral het positieve van IJburg benadrukken. Het bruist hier namelijk van de initiatieven. Binnenkort breiden we de souvenirlijn ook uit met o.a. T-shirts en buttons. Het idee is om samen met andere creatieve IJburgers het label verder te ontwikkelen”.


Over Suzanna en Sandra
Wij, Suzanna Jacobs & Sandra Spiekerman (SSNNK), stemden in 1997 voor IJburg. Als jonge studenten zagen we onszelf wel met een gezin in deze Amsterdamse Vinex wijk wonen. Onze droom kwam in 2005 uit. Na 24 uur voor de deur van een projectontwikkelaar te hebben gelegen, kochten we ons droomhuis en werden buurvrouwen.  

 

Illustration
 
Geplaatst op 30 juni 2015, 01:24 uur
Deel dit: