Project

Gratis Fruitbomen voor Amsterdam Oost en dus ook IJburg

Geplaatst op 12 april 2015, 13:01 uur

Beste Bewoner van IJburg,

Wij zijn met het stadsdeel bezig om 200 fruitbomen aan stadsdeel oost terug te geven. Deze zijn ter compensatie voor 200 berkenboompjes welke voor de bouw van een hotel hebben moeten wijken. Wij vonden compensatie van geld in het bomenfonds door de vastgoedpartij niet afdoende en hebben het stadsdeel gevraagd samen met ons een Fruitbomen project te doen.

We leveren 200 fruitbomen gratis bij 200 inwoners en scholen in Amsterdam oost. Deze zijn uiteindelijk betaald door de vastgoedpartij die wel ter compensatie in het bomenfonds heeft gestort. Bomen met fruitbomen compenseren is voor GrownDownTown ook een manier om de stad weer verder eetbaar te maken.

Heeft u nu interesse in een fruitboom in uw eigen tuin en heeft een u een zonnige plekje in uw tuin? Dan is het de komende week tijd voor actie. Deze week komt het stadsdeelkrantje uit en daar staat de aankondiging in voor deze fruitbomen actie. U gaat vervolgens naar onze website www.growndowntown.com en vult het formulier in. Bent u er snel bij en zit u bij de eerste tweehonderd dan krijgt u dit van ons te horen en komen we deze maand nog een GRATIS fruitboom inclusief boompaal bij u leveren.

Mochten er nu meer aanvragen dan de 200 fruitbomen zijn en valt u in deze eerste ronde er nog buiten, dan is er een kans dat u op een later tijdstip alsnog een fruitboom kunt verwachten. Er moeten waarschijnlijk nog meer bomen gecompenseerd worden in Oost en het stadsdeel wil eerst zien of er uberhaupt animo voor 200 gratis fruitbomen is.

Dus hoort zegt het voort en maak stadsdeel oost weer wat meer eetbaar met GRATIS fruitbomen!

Philip van Traa

Erich Salomonstraat IJburg

Doelgroep
Volwassenen
Init.
Deel dit:
2 reacties

Cris den Besten

wo 15 april 2015 16:26
Hallo! :)
Ik en mijn vader zagen dit artiekel en leek het wel leuk om om de zoveel tijd een eigen stukje fruit te eten.
Nu heb ik 1 vraag,
hoe groot zijn de boompjes? :)

Erik de Bruyn

za 25 april 2015 10:46

ja die vraag van Chris zou ik ook hebben, past een fruitboompje ook in een grote bak? E de Bruyn